FILJE hyvinvoinnin paikka terapiaan tai yksilövalmennukseen

Miksi mennä terapiaan tai yksilövalmennukseen?

Koemme kaikki elämässämme myös haastavia hetkiä. Olemme saattaneet oppia käyttäytymismalleja, joita tarvitsimme ennen, mutta emme enää. Ehkä pyörittelet jatkuvasti samoja negatiivisia ajatuskeloja päässäsi, joista et pääse eroon. Terapiaan tai yksilövalmennukseen meneminen voi auttaa. Terapeutin tai valmentajan kanssa yhdessä voit tarkastella tilannetta turvallisessa tilassa, jossa terapeutti ja valmentaja toimii ulkopuolisena ja neutraalina osapuolena. Terapiaan tai valmennukseen hakeutuessa ei tarvitse olla edes isoa elämän kriisiä meneillään. Terapiaan ja valmennukseen voi hakeutua, jotta oppisi toimintatavat käsitellä tilanteita jo ennen kriisin alkamista.

Terapia & yksilövalmennus

Terapiaan ja valmennuksiin voi hakeutua monista erilaisista lähtökohdista ja haasteiden takia. Terapeutti tai valmentaja ovat voinut suunnata palvelunsa tiettyyn kategoriaan kuten parisuhteisiin, perheille, seksuaalisuuteen, uraan tai moniin muihin eri elämäntilanteisiin. Itselle sopivan terapeutin tai valmentajan löytäminen on tärkeää, jotta pystyt kertomaan ajatuksistasi avoimesti.

Terapiassa tai valmennuksessa voi käydä läpi monia erilaisia aiheita. Esimerkiksi voit käsitellä elämäntilannettasi kuten avioeroa, läheisen kuolemaa, parisuhdettasi, muuttunutta elämäntilannetta. Terapiassa ja valmennuksessa pureudutaan asioihin syvemmin, kuten tarkastellaan tunteita ja tunnelukkojasi. Opit tarkastelemaan itseäsi mahdollisesti uudella tavalla, kun terapeutti tai valmentaja toimii peilinäsi ja ohjaa sinua asioiden äärellä. Terapian ja valmennuksien tarkoitus on tuoda elämääsi lisää mielekkyyttä ja auttaa sinua pääsemään yli vaikeasta tilanteestasi.

Psykoterapiaa voi toteuttaa mm. yksilö-, pari-, kuin ryhmäterapiamuotoina. Psykoterapeutti nimikettä käyttävä on kouluttautunut vaadittavan tutkinnon. Psykoterapiassa hoidetaan mielen hyvinvointia puheen kautta kohdaten henkilön haasteet ja kriisit. Psykoterapeuttia sitoo vaitiolovelvollisuus. Haasteiden ratkaisutapa riippuu terapeutin toimintatavasta sekä asiakkaan tarpeista.

Ratkaisukeskeinen psykoterapia luo katseen tulevaisuuteen. Psykoterapia voi kestää vuodesta useisiin vuosiin, ratkaisukeskeisessä psykoterapiassa hoitojaksot ovat huomattavasti lyhyempiä usein n. 5-10 viikkoa. Ratkaisukeskeisessä psykoterapiassa puhe keskitetään ratkaisuihin ongelman sijaan.

Henkilökohtainen valmentaja auttaa ja tukee sinua elämäsi matkalla. Valmentajan kanssa voit tarkastella elämääsi, jonkin tietyn elämän osa-alueen kautta tai kokonaisvaltaisesti. Valmentaja auttaa sinua löytämään vastaukset itse sisältäsi. Hän voi käyttää myös tapaamisissa erilaisia mielen työkaluja kuten NLP:tä, mielikuvamatkoja tai yhdistää kehoterapiaa osana valmennusta. Henkilökohtainen valmennus eroaa terapiasta siinä, ettei sen tarkoitus ole hoitaa sairauksia.

Haluatko kokeilla terapiaa tai valmennusta

Tästä löydät FILJE:n hyvinvoinnin sivulla olevat terapeutit ja valmentajat. Tutustu palveluihin ja valitse itsellesi sopiva terapeutti tai valmentaja tueksesi elämän matkallesi.

 

Psyykkinen valmennus - Kehon ja mielen hoitokeskus | Ähtäri & Seinäjoki

Tunnevalmennus - Elina Väänänen | Seinäjoki & Etävalmennus

Intuitiivinen valmennus - Mijama | Tampere

FILJE hyvinvoinnin sivusto, terapia, henkinen valmennus. Psykoterapia, ratkaisukeskinen psykoterapia, tunnevalmennus

Tunnetyöskentely

Ihmisen mieli on mielenkiintoinen ja ihmeellinen kokonaisuus. Opimme lapsuudessa tietynlaiset toimintamallit, joita kannamme elämässämme. Opimme kasvatuksen kautta toimintatavat, miten elämässä pärjätään. Opimme kasvattajiemme kautta, miten haasteet kohdataan ja miten käyttäydytään. Lapsena olemme kuin pesusieniä, jotka imevät kaiken opin ympäriltämme. Aina nämä opitut tavat eivät olekaan meille suotuisia ja saatamme oppia negatiivisia selviytymistapoja. Näitä on hyvä tarkastella myöhemmin ja purkaa itseltään tavat, joista ei ole hyötyä. Aina emme yksin pääse käsiksi näihin toimintatapoihin tai opi purkamaan niitä. Tällöin avuksi voi ottaa terapeutin tai valmentajan.

Terapia ja valmentaja ovat kuin peilejä

Elämässämme koemme monia erilaisia vaiheita niin iloja kuin suruja - kasvun matkoja. Opimme lapsuudessa selviytymismallit pärjätä vaikeissa tilanteissa. Joskus joudumme luomaan lapsena selviytymismalleja, jotka eivät auta meitä tosiasiassa suotuisalla tavalla. Elämän varrella on hyvä pysähtyä ajoittain katsomaan omia toiminta malleja. Ovatko ne minulle suotuisia vai ei? Terapeutti tai valmentaja voi olla sinulle kuin peili, kun tarkastelet itseäsi ja toimintatapojasi. Hän luo turvallisen tilan missä voit nostaa ylös ikäviäkin asioita ja tuntemuksia läpi käytäväksi.

Terapeutti, henkinen valmentaja filjen hyvinvoinnin sivusto terapiaan tai yksilövalmennukseen

Katso myös

Kehoterapia, tre, eft-tapping, eft-taputtelu

Kehoterapia - Miksi ottaa täydentävät hoidot osaksi hyvinvointia?

Keho ja mieli on vahvasti yhteydessä toisiinsa. Elämän aikana varastoimme kehoomme monia erilaisia tunteita ja elämän kokemuksiamme.

Hypnoosihoito, vaihtoehtohoidot, täydentävät hoidot

Hypnoosihoidolla apua moneen vaivaan

Kärsitkö jännittämisestä? Haluaisitko lopettaa tupakan polton, mutta et onnistu monien yrityksienkään jälkeen? Onko sinulla uskomuksia, joista haluaisit päästää irti?

Astrologia Astrologinen syntymäkartta FILJE hyvinvoinnin palvelut

Astrologia -Mikä on astrologinen syntymäkartta

Astrologisen syntymäkartan kautta voidaan tulkinta mm. ihmisen persoonallisuudesta kuten vahvuuksia ja heikkouksia, elämän vaiheita